Tips voor zomerse vakantiefoto’s van je kids!

Tips för sommarlovsfoton av dina barn!

Ja, sommaren! Dags att skapa nya minnen med hela familjen. Oavsett om det är i Nederländerna eller utomlands kommer vi att göra något vackert av det. Vill du fånga alla fina stunder i sommar på bild? Läs då vidare, för med dessa tips kommer du att ta de allra bästa sommarfotona av dina barn!

#1 | Dela deras perspektiv

Gå ner på knä eller sitt på marken innan du tar bilden. På så sätt kommer du att vara på samma höjd som dina barn och se världen ur deras perspektiv. Dessutom kan fotograferingen vara mindre tvingande för små barn när du är avslappnad på marken.

KIND-FOTOGRAFEREN

#2 | Låt dem leka

Det är semester och (nästan) allt är tillåtet. Leka och busa, med en känsla av oändlig frihet. För att fånga denna känsla i ett foto måste du fotografera dina barn vid en tidpunkt då de är trevliga och upptagna. Så låt dem springa, hoppa och klättra. Ha kameran med rätt inställningar till hands, men ta bara bilden när du tycker att ögonblicket är rätt. Annars tar du bort spontaniteten ur ögonblicket, och det vill du inte.

TIPS-ZWART-WIT-FOTOGRAFIE-KINDEREN

#3 | Motljus

För att fånga känslan av en sommarkväll på rätt sätt i ett foto ska du arbeta med motljus från solen. När du fotograferar dina barns profil under solnedgången förmedlar du perfekt den varma sommarkvällskänslan i semesterbilderna.

TEGENLICHT-FOTO

TEGENLICHT-FOTO-MAKEN

#4 | Använd snabb slutartid

Barn sitter aldrig stilla, särskilt inte när du tar bilder. Använd därför en snabb slutartid. Vill du hellre fånga ett längre ögonblick eller en rörelse? Läs då den här bloggen hur man arbetar med en lång slutartid.

TIPS-KINDEREN-FOTOGRAFEREN

#5| Le!

Vill du ha ett härligt, glatt porträtt av ditt lilla barn? Börja då inte med"cheeeese", för då kommer du förmodligen att se en rad tänder och spontaniteten är borta. Ett riktigt leende får man bara när barnen faktiskt skrattar. Så skämta, gör ett konstigt ljud och agera galet!

FOTO-KIND-MAKEN-ZEE

#6 | Det inte så statiska familjefotot

Du vill verkligen ha ett semesterfoto av din familj. Men helst inte så statiskt, så ingen skrattfest den här gången. Vänd er om och fokusera på varandra istället för kameran. Lek med höjden, ta ett språng eller välj en cool bakgrund.

LEUKE-FAMILIE-FOTO-MAKEN

Tips: Försök att ta det här fotot med självutlösare. En förbipasserande är mer benägen att vänta tills du har poserat och ler vid volleyn. Med självutlösaren kan du ta ut svängarna helt själv!

FOTO-MAKEN-ZELFONTSPANNER

Vill du behålla den härliga sommarkänslan? Skriv ut dina semesterbilder! Det finns massor av roliga alternativ på Instawall. Välj till exempel en Instawall på aluminium, fotobok eller skriv ut dina favoritsemesterbilder i stort format på plexiglas för din vägg. Det får dig att drömma om den underbara semestern.

Fler tips och inspiration? Läs våra andra bloggar!