Sortiment och material

+ På vilka material kan jag få min Instawall tryckt?
En Instawall eller ett fototryck kan tryckas på:
- Dibond Aluminium: en matt yta med industriell look.
- Plexiglas: ett blankt slutresultat där färgerna framträder mycket vackert.
- Glas: material av museikvalitet där färgerna kommer till sin rätt.
- Poster: producerad på 190 g/m2 premium fotopapper, tryckt med en fine-art fotoskrivare för bästa utskriftskvalitet.
- Inramade tryck med passepartout: ett tryck på 120 g/m2 papper, tryckt med en fine-art fotoskrivare, med en pärlvit passepartout och träram för foto. Inramade tryck med passepartout: ett tryck på 120 g/m2 papper, tryckt med en fine-art fotoskrivare, med en klarvit passepartout och en träram.

+ Vilka tillbehör kan jag beställa?
Komplettera din unika Instawall eller fotoförstoring med våra tillbehör:
- Posterlist i trä: handgjorda upphängningssystem i trä, perfekta för våra posters.
- Brickram i trä: den sista touchen på din Instawall eller fotoförstoring.
- Fotoblock i trä: placera helt enkelt din Instawall eller fotoutskrift.


+ Vilken färgprofil används för utskrift?
Instawalls och fotoutskrifter skrivs ut i färgprofilerna Adobe SRGB (för affischer) och Adobe RGB 1998 (för aluminium, plexiglas och glas). Är du osäker på vilken färgprofil dina foton har? Då är du välkommen att kontakta oss.
Observera att fotografer ibland levererar foton med färgprofilen Pro Photo. Om vi konverterar denna färgprofil till våra inställningar kan färgerna skilja sig åt.
Kontakta oss alltid om du är osäker.

Hängande

+ Vad betyder gratis upphängningssystem?
Våra fotoprodukter på aluminium, glas och plexiglas levereras som standard med ett högkvalitativt upphängningssystem. Det monteras under produktionen, så att du omedelbart kan hänga upp din Instawall eller fotoförstoring hemma.

+ Hur hänger jag upp min Instawall eller fotoförstorare?
Det är mycket enkelt med vårt upphängningssystem, som vi monterar på baksidan av din utskrift och som du sedan hänger upp på väggen med en eller två skruvar. Om du inte vill borra hål i väggen kan du också välja ett skensystem med vilket du kan hänga och flytta din väggdekoration med hjälp av matchande hängkrokar och snören. Dessa skensystem finns i järnaffärer och hos ramtillverkare.

+ Hur kan jag hänga min poster?

Din affisch kommer bäst till sin rätt i våra handgjorda upphängningssystem i trä. Naturligtvis kan du också hänga din poster på andra sätt. Rama in den, häng upp den på en anslagstavla eller använd dubbelhäftande tejp.
+ Får jag ett upphängningssystem med min poster?
Du får endast ett upphängningssystem i trä om du köper fotostrip med upphängningssystem. Alla andra posters levereras utan upphängningssystem. Ett handgjort hängsystem i trä kan enkelt beställas tillsammans med.
+ Kan jag beställa en annan storlek på träupphängningssystemet?
De tillgängliga storlekarna på träupphängningssystemet är 25, 60, 70, 80, 100, 120 och 140 centimeter. Dessa är fasta storlekar och kan tyvärr inte avvikas från. Det är därför inte möjligt att låta tillverka ett upphängningssystem som inte är standard.

Skapa och spara en Instawall

+ Vilken kvalitet ska mina fotofiler ha?
Både i verktyget för Instawalls och för fotoböcker är foton tagna med en kamera eller telefon ofta av tillräcklig kvalitet. I Instawall tittar vi på ett fotos pixelantal för att avgöra dess kvalitet. Foton för en "liten" ruta i en Instawall bör vara minst 640x640 pixlar. Du kommer automatiskt att meddelas av oss om upplösningen på det använda fotot är för låg.


+ Verktyget indikerar att upplösningen på mitt foto är för låg. Vad händer nu?
Foton med låg upplösning kommer inte att skrivas ut skarpt. Vi rekommenderar därför att du ersätter lågupplösta foton med andra foton. Skulle du ändå vilja behålla fotot i din design, t.ex. för att fotot är mycket värdefullt för dig? Naturligtvis kan du det. Räkna bara med att utskriftskvaliteten på fotot är mindre skarp än den utskriftskvalitet du är van vid från Instawall.


+ Kan jag spara mitt Instawall-projekt under tiden?
Det kan du absolut! Som inloggad användare kan du spara ditt Install-projekt online. Skapa bara ett konto och klicka på "spara"-knappen i verktyget. Du behöver inte ladda ner något program till din dator, allt sker enkelt online.

+
Hur länge sparas min Instawall?
Ett Instawall-projekt och de bilder som laddats upp sparas på ditt konto i en månad. Observera att bilderna är kopplade till ett Instawall-projekt. Om du vill skapa en Instawall i en annan storlek behöver du ladda upp bilderna igen. Om du har beställt fotoprojektet kommer bilderna inte längre att vara synliga på ditt konto efteråt.

+ Mina foton har försvunnit, kan jag få tillbaka dem?
Om du har arbetat med din Instawall i mer än en månad och inte har sparat den under tiden, kommer vårt system att tvingas radera den. Sedan tvingas vårt system att radera bilderna. På grund av våra integritetsriktlinjer lagras inte foton i mer än en månad. Skapades ditt projekt för mindre än en månad sedan och dina foton har fortfarande raderats? Då kan det hjälpa att logga in och ut igen, eller använda en annan webbläsare. Observera att bilderna är länkade till ett Instawall-projekt. Om du vill skapa en Instawall i en annan storlek måste du ladda upp bilderna igen.

+
Jag har inte Instagram, kan jag ändå skapa en Instawall?
Det kan du absolut! Du kan ladda upp foton direkt från din dator, surfplatta, telefon, Instagram eller en annan social mediekanal. Du behöver alltså inte Instagram för att skapa en Instawall.

+
Kan jag byta ut mina foton vid ett senare tillfälle?
En tryckt Instawall eller fotoförstoring kan inte ändras efter att den har gått i produktion.