HÅLLBARHET & INSTAWALL

På Instawall har vi hållbarhet som ett kärnvärde, inte bara för att fånga vackra minnen utan också för att bidra till en grönare planet. Här är några viktiga aspekter av vårt hållbara förhållningssätt:

Utskrifter på begäran

Våra utskrifter produceras på begäran, vilket innebär att vi inte skapar onödiga lager. Detta minimerar avfallet och minskar miljöpåverkan eftersom vi bara producerar det som behövs, när det behövs. On-demand produktion är hållbar produktion. På Instawall producerar vi allt själva i Gronau. Vi gör det exakt i rätt storlek och i de kvantiteter som våra kunder efterfrågar.

Våra UV-färger är biologiskt nedbrytbara

Vi använder bläck som är biologiskt nedbrytbart, vilket avsevärt minskar belastningen på miljön. Våra färger är därför märkta med Greenguard-certifikatet. Dessa tryckfärger bevarar livfullheten i dina minnen samtidigt som de är skonsamma mot jorden.

Tyska material

Vårt engagemang för hållbarhet börjar med valet av material. Vi väljer noggrant ut tyska material av hög kvalitet som inte bara garanterar utmärkt kvalitet utan också uppfyller strikta miljöstandarder.

Hållbart producerad med solpaneler

Våra produktionsprocesser drivs av solenergi. Genom att använda solpaneler minskar vi vårt koldioxidavtryck och strävar efter att använda energi på ett ansvarsfullt sätt när vi skapar dina unika väggdekorationer.


FSC-trä för träramar

Till våra träramar använder vi FSC-certifierat trä. Det innebär att träet kommer från ansvarsfullt skötta skogar, vilket säkerställer bevarande av biologisk mångfald och respekt för lokala samhällen.


På Instawall går hållbarhet hand i hand med att fånga dina värdefulla ögonblick. Vi strävar efter att ha en positiv inverkan på både din bostad och världen omkring oss. Tillsammans kan vi skapa en grönare framtid, ett vackert minne i taget.

För dig, för oss och för vår planet