Met sterretjes in je foto schrijven! Tips voor camera én mobiel

Skriv i ditt foto med asterisker! Tips för kamera och mobil

Skeda fram oliebollen, kyl champagnen och ta fram de små stjärnorna. Snart kommer vi alla att inleda 2023, ett perfekt tillfälle att ta fram kameran och ta några coola bilder med dessa stjärnor! För hur kul är det inte att fånga dina festliga kreativa uttryck i det nya årets foto! Och tro oss, du behöver verkligen inte vara en erfaren fotograf med tjusiga kameror. Med din egen smartphone kommer du också långt!

Den första ingrediensen för den berömda stjärnbilden är ett stativ eller en stabil yta. Du kommer att använda en relativt lång slutartid, så rörelse med kameran är uteslutet. Trumma dessutom ihop vänner eller familjemedlemmar som håller varsin stjärnbild. Det är bra att köpa extra långa stjärnbilder, så att du kan ta några bilder om du inte får till det på en gång. Slutligen behöver du en kamera eller din smartphone.

SMARTPHONE skriv med asterisker

Alla telefoner är olika, men det är viktigt att leta efter en funktion i telefonkamerans meny där du kan justera slutartiden. Slutartiden är den tid som ljuset faller på sensorn. Ju längre slutartid, desto mer rörelseoskärpa i ditt foto.

  • ✨ Hitta en fin plats och placera telefonen på ett stativ eller på en yta som inte rör sig, t.ex. en vägg eller en behållare.
  • ✨ Ge fyra personer en asterisk och ställ er i rätt ordning (obs: ni måste stå och skriva i spegelbild för att siffrorna ska bli rätt på bilden).
  • ✨ Ställ in kameran på rätt sätt. Försök att ställa in slutartiden på cirka fem sekunder och justera resten av inställningarna så att bilden inte blir över- eller underexponerad.
  • ✨ Tänd stjärnorna samtidigt och försök att stå så stilla som möjligt med kroppen.
  • ✨ Skriv ut fotot och börja "skriva"! Se till att du har skrivit ditt nummer inom det angivna antalet sekunder. Så där ja!

KAMERA skriv med stjärnor

Har du en kompaktkamera, systemkamera, bridgekamera eller spegelreflexkamera? Då har du tur! Principen är densamma, men det är mer sannolikt att du har en kamera som gör att du kan ställa in slutartiden manuellt och öppna den längre.

  • ✨ Placera kameran utomhus på ett stativ eller på en stabil yta, t.ex. en container eller en vägg. En fjärrkontroll är mycket praktisk att använda, men inte nödvändig.
  • ✨ Bestäm dig för din komposition, välj ut fyra personer och ställ dem i rätt ordning (obs: glöm inte att ställa dig och skriva i spegelbild).
  • ✨ Sätt kameran i M-läge (manuellt läge), så att du själv kan ställa in allt manuellt. Ett exempel på en inställning kan vara: ISO 100, bländare F5.6 och slutartid (Tv/S) på cirka tio sekunder. Naturligtvis beror det på hur mycket omgivande ljus det finns, så om din testbild är för ljus eller mörk kan du justera bländaren och/eller slutartiden. Ju kortare slutartid, desto mörkare blir bilden.
  • ✨ Alla står stilla och tänder stjärnorna samtidigt.
  • ✨ Skriv ut fotot och börja "skriva"! Se till att du har skrivit ditt nummer inom det angivna antalet sekunder, och upprepa denna rörelse om tiden ännu inte är ute.

Ha så kul när du tar dina fantastiska foton! Dela ditt foto på sociala medier med #instawallsparkles så att vi kan se dina resultat!

Skål för ett fantastiskt och fotogent 2023!

Hälsningar, team Instawall