Drone fotografie: Ontdek Nederland van boven

Drönarfotografering: upptäck Nederländerna från ovan

Normalt sett är Mike (@mitecaptures) reser världen runt, men under coronakrisen fångade han Nederländernas skönhet med sin drönare. Se Nederländerna från ovan och läs hans tips för att förbättra dina fotografiska färdigheter.

Garnalen kotter

Räkkutter - Nordsjön

Nederländerna från ovan

Mike är ett stort fan av landskapsfotografering och får energi av den perfekta bilden. För honom är ett foto lyckat när kompositionen är rätt och fotot har ett rent utseende. Använd till exempel tredjedelsregeln för kompositionen. Du kan läsa hur du gör det i vårt Instagram-inlägg!

Drone fotografie platteland

Den nederländska landsbygden

Passion för fotografering och drönare

Fram till för två år sedan tog Mike bilder utan alltför mycket eftertanke. Han hade alltid en känsla för komposition, men han saknade den tekniska kunskapen för att stödja bilderna.

När han köpte en drönare (DJI Mavic Air) och filmade den växte hans entusiasm och intresse för teknik och drönarfotografering. Han bestämde sig för att utbilda sig och gjorde det främst med hjälp av e-böcker, handledningar och onlineforum.

Tips: Om du precis har köpt en drönare eller kamera, se till att du förstår alla alternativ. Är du osäker? Leta upp videor på Youtube, på så sätt lär du dig enkelt och snabbt. För drönarfotografering säger Mike att det bästa stället att gå är Skypixel.

Drone fotografie platteland

Holländsk ära

Mike insåg under sina resor att Nederländerna faktiskt är ganska speciellt. Försök bara förklara utomlands att vårt land är praktiskt taget platt och att minst hälften av Nederländerna bor under havsnivån.

Drone fotografie Nederland

I sommar har vi möjlighet att upptäcka vårt eget land. Utforska de vackra gamla städerna eller njut av den nederländska kusten. Mike kan ännu inte säga att han har sett tillräckligt av Nederländerna, eller hur? När man fascineras av nya platser kommer inspirationen till bilderna naturligt. Då spelar det ingen roll hur långt hemifrån du befinner dig på semestern.

Strand van Petten

Stranden vid Petten - norra Holland

Tips om fotografering från marken

Drönarfotografering är utmärkt för bilder från luften, men alla har förstås inte en drönare. Mike använder en Sony Nex 5-kamera för sina fotografier, som han köpt av lokalbefolkningen i Auckland. Och han går regelbundet stolt ut med den här fina kameran. Mikes tips för fotografering från marken:

Tips 1 : Placera ett motiv i ditt foto: en byggnad, ett föremål eller en person. Detta gör fotot intressant, särskilt när det fotograferas på avstånd.

Tips 2: Försök att ändra vinklar och spela med skärpa och djup (som nedan) genom att placera något i förgrunden. Detta gör fotot mer lekfullt och trevligt att titta på.

Amsterdam centraal

Efterbehandling av din fotografering

Ett bra foto behöver inte efterbehandlas, men det kan alltid få en liten uppgradering. "Efterbehandling gör ofta ett foto vackrare, men se upp för óförbehandling, bilden måste fortfarande vara rätt", säger han.

Exempelvis är filter eller förinställningar mycket praktiska, men använd alltid dessa som en bas, varefter du gör fotot till ditt eget. Tips på praktiska redigeringsappar är Snapseed-appen och Lightroom mobile. Läs mer här mer om appar för fotoredigering på din telefon här.

Tips från Mike: Jämför dina foton! Skaffa dig en referensram genom att titta på en fotograf som inspirerar dig. Lägg märke till hans/hennes komposition och efterbehandling. Detta hjälpte mig också mycket i början.

Mike redigerade fotot nedan genom att öka kontrasten något och framhäva den uppgående solen på vänster sida av fotot, vilket skapar en ljus och mörk sida av diket.

Before & after foto dijk

Före och efter

Mikes favoritfoto

Även om Holland är vackert är Mikes favoritfoto fortfarande taget under en resa. I februari förra året tog han bilden vid ett vattenfall i Nya Zeeland. Tillsammans med en svensk pojke som delade passionen för fotografering gav han sig ut på en fotosession. Vattenfallet var öde och det fanns kanoter längs stranden. Bilden är en blandning av en häftig upplevelse och fotografisk teknik.

Tips: Hitta en kompis som delar ditt fotointresse. Det är perfekt för att utveckla dina färdigheter eftersom ni kan fotografera varandra och ge varandra feedback.

Blue duck waterfall

På väggen

Mike skrev ut sitt favoritfoto i stort format på aluminium. "Jag är superförvånad över det vackra materialet!"

Aluminium fotovergroting

Är du entusiastisk över hans (drönar)fotografering? Följ Mike via @mitecaptures. Har du också ett favoritfoto som du vill skriva ut i stort format? Välj då en fotoutskrift. Vill du sätta ihop flera foton? Förvandla dem då till ett Instawall-fotokollage!