De beste apps voor fotobewerking

De bästa apparna för fotoredigering

Vill du ha snygg och snabb redigering av dina foton? Ta din telefon och ladda ner de här apparna så kommer du att skapa de vackraste bilderna på nolltid!

Den bästa "appen" är din egen telefon

Om du ännu inte har fördjupat dig i redigeringsalternativen på din egen telefon är det här det enklaste steget att börja. På iPhone hittar du verktygen helt enkelt i din kamerarulle. Öppna fotot och tryck på "redigera" längst upp till höger - här kan du komma igång med filter, mättnad, kontrast, beskärning osv. På Android ser det likadant ut och du hittar alla alternativ i fotogalleriet under "redigera". Om du inte redan känner till de här verktygen kommer du att bli förvånad över hur snabbt och enkelt det går, och hur mycket du kan göra med dem!

Foto bewerken eigen telefoon

VSCO - oldskool-filter, enkelt och snabbt

VSCO-appen är enkel att använda och erbjuder massor av redigeringsalternativ. Det finns flera gratisfilter med en analog look. Ytterligare filter finns också tillgängliga mot en avgift. Förutom grundläggande redigeringar som kontrast, mättnad och skärpa kan du också justera skuggor och högdagrar, ändra perspektiv och lägga till färger i skuggorna och högdagrarna.

Du kan ladda ner appen gratis nedladdning för både iOS och Android.

VSCO app

Snapseed - omfattande alternativ

Snapseed app

Snapseed består av två delar: Verktyg och Filter. I verktyget kan du göra grundläggande redigeringar som att justera kontrast och ljusstyrka, men också ändra perspektiv och till exempel använda en vintageeffekt. Fördelen är att du kan spara dina redigeringsinställningar som ett eget filter, så att du kan redigera dina foton mer effektivt. Dessutom är alternativen mer omfattande än i apparna ovan.

I filtersektionen kan du lägga till olika effekter på dina foton, till exempel fokuseffekt, vintage-look och glamour-effekt.

Den här appen kan laddas ner gratis här för iOS och Android.

Adobe Lightroom-app - för proffset

Lightroom app

Om du redan har Photoshop eller Lightroom på din dator är det här den perfekta appen för dig. Med den här appen kan du enkelt redigera och dela foton som du är van vid med Adobes program. Men det är också en bra app för dig som inte använder dessa program och vill ta ett steg upp i din fotoredigering. Youtube är fullt av bra tutorials och övning ger färdighet!

Grundappen kan laddas ner gratis på Android och iOS.

Har du redigerat det perfekta fotot?

På Instawall kan du skriva ut det stort och med bästa kvalitet på aluminium, plexiglas, glas eller poster. Se alla alternativ för fotoutskrifter här: