9 tips voor het maken van schitterende foto's in de stad

9 tips för att ta fantastiska bilder i staden

Monument, parker, människor, transportmedel, livliga shoppinggator... Du kommer att få se en stad med så många fantastiska saker att se! För att du inte ska gå helt vilse i staden har vi 9 tips som hjälper dig att ta grymma bilder. Så ska du resa bort över helgen, ut på ett äventyr i din hemstad eller är du på väg att sätta dig på planet för din storstadssemester? Läs då vidare och ta de bästa semesterbilderna att vara stolt över!

1. Hälsningar från...

Med förevändningen "bättre att stjäla något bra än att uppfinna något dåligt" råder vi dig att gå raka vägen in i en souvenirbutik och bläddra bland vykorten. Där kan du få en hel del inspiration när det gäller fotografering av hotspots och monument i området. Det kanske är klyschigt, men du kan sätta din egen prägel på det. Ta till exempel bilden från en annan vinkel, utnyttja utsikter eller fotografera mot ljuset och få en fin silhuett!

Ansichtkaart stad

2. Högt upp i luften

En drönare kan skapa riktigt vackra översiktsbilder! Men alla äger inte en drönare eller så befinner du dig på en plats där du inte får flyga den. Inte en chans! Nästan alla städer har en hög punkt från vilken du kan beundra stadens storslagenhet. Kontrollera dock vädret innan du köper dina biljetter. Det kan vara molnigt eller dimmigt den dagen, och i så fall vore det synd att inte kunna se någonting alls!

Overzicht stad

3. En liten lögn för ditt eget bästa

Förutom resväskan, vill du också packa upp dina foton på semestern? Då är det dags att luras lite. Lek med kompositioner, djup och proportioner. En byggnad i fjärran ser plötsligt väldigt liten ut på bilden om du står några meter framför den. Eller ta en bild rakt uppifrån, medan du intar en gul position på golvet som får det att se ut som om du flyger. Vi älskar optiska illusioner 😍

Foto optisch bedrog

4. Titta upp

När du går runt i en stad ser du så mycket vackert omkring dig. Men glöm inte att titta upp! På så sätt upptäcker du den vackraste arkitekturen, inklusive gavlar, kyrktorn eller balkonger. Vill du ta en bild av en så hög byggnad? Ställ dig då vid foten av byggnaden och fotografera stående. Eller välj att fånga en detalj i helheten. Återigen är det coolt att leka med ljuset så att du får vackra solfläckar eller silhuetter i ditt foto.

Kijk omhoog architectuur

5. Allt handlar om detaljerna

Detaljer ger verkligen karaktär åt en stad. Så försök att ta närbilder utöver dina översiktsbilder. På så sätt får du en mycket mer komplett bild av din semester. Så ta fram kameran när du stöter på färgglada dörrar, speciella bilar, vackra blommor eller underbart kakel. Dessa detaljer gör hela skillnaden!

Details stad

6. Atmosfäriska människor

Du behöver inte alltid vänta tills alla är utom synhåll för att ta en snabb bild. För att skapa atmosfär i din fotoserie är det kul att ta bilder av lokalbefolkningen. En marknad är en mycket bra plats för detta, eftersom det kryllar av människor där. Är det fiskare som just kommit tillbaka från havet för att sälja sina fångster på marknaden? Spelar gatumusikanter svängig musik? Är terrasserna fulla av solbadare? Fånga det på bild! Detta kommer verkligen att ge dig en inblick i det dagliga livet i din besökta stad. Vill du fotografera någon på nära håll? Se då till att fråga om lov först ;)

Lokale bevolking

7. Välj ditt ögonblick

Gillar du att gå upp tidigt? Då har du tur! Att ge sig ut tidigt med kameran har två fördelar. För det första störs du inte så mycket av turister som blockerar din utsikt och för det andra kan du fånga soluppgången. Om du är en riktig långsovare har du fortfarande chansen att få några fantastiska bilder i slutet av dagen. Det kanske inte är så tyst längre, men du kommer att ha det bästa ljuset på dagen. Under denna stund, även känd som den gyllene timmen, går solen nästan ner och skapar ett gyllene sken. Underbara bilder garanterade!

Golden hour

8. Magisk kväll

Vänta lite längre med att lägga undan kameran när solen har gått ner. Natten är trots allt också magisk i staden! Hemligheten bakom en bra nattbild är att stänga av blixten, använda en lång slutartid och använda ett stativ eller annat stabilt underlag. På så sätt får du fortfarande en skarp bild, får stadsljusen i fokus och kan till och med leka med ljuslinjer!

Stad bij nacht

9. Jag ser vad du inte ser

Ett enkelt tips för originella semesterbilder: använd dig av reflektioner! Tänk på fönster, speglar, skyltfönster, bilar och vatten. Och om det har regnat, dra nytta av vattenpölarna på gatan. När allt kommer omkring kan du ta vackra bilder i reflektionen. Gå runt och hitta den bästa vinkeln att skjuta!

Reflectie foto

Vi är mycket nyfikna på dina resultat! Dela med dig av din favoritbild från den europeiska sommaren på Instagram eller på Facebook med #sommarmomentEU och få chansen att vinna din alldeles egna Instawall Aluminium L!

Njut av dina resor och lycklig fotografering!

Kärlek, team Instawall