8 tips voor het maken van je eigen mooie Instawall

8 tips för att skapa din egen vackra Instawall

Har du också tagit så många bilder att telefonens lagringsutrymme svämmar över av dem? Dags att sortera ut alla dessa snapshots. Det finns mycket roligt att välja mellan, men hur förvandlar du din Instawall till ett riktigt konstverk? Dessa 8 tips kommer definitivt att hjälpa dig på traven!


1. Låt oss börja

Innan du börjar skapa ditt fotokollage är det klokt att fundera på vad din utgångspunkt är. Vill du till exempel göra ett kollage av foton från en viss fotografering, personer, en händelse, en häftig resa eller årets höjdpunkter? På så sätt kan du vara fokuserad!

Instawall bruiloft foto's

2. Döda dina älsklingar

Dags att ladda upp dina foton! Vi kan tänka oss att det är svårt att välja mellan alla dessa vackra bilder. Så var selektiv och försök att välja de bästa/mest vackra/värdiga. Detta kommer att ge dig ett trevligt urval som är Instawall-värdiga 😉


3. Hitta ditt filter

Färg kan spela en viktig roll när du komponerar din Instawall. Är det viktigt att ditt fotokollage ser lugnt ut och passar in i din inredning? Fundera då på vilka nyanser du skulle vilja ha i det. Du kan redan välja dina foton för det. Har du foton i många olika färger? Då kan du välja att använda ett filter. På så sätt kommer din Instawall verkligen att bli en. I vårt verktyg har vi ett svartvitt filter som du kan använda på alla eller delar av dina foton. Dessutom finns det många bra fotoredigeringsappar idag som du kan använda för att boosta dina bilder, till exempel Pixlr, Afterlight, VSCO eller helt enkelt via Instagram.

Kleur of zwart-wit in je interieur

4. Personligt tryck

Vill du göra din kreation lite mer personlig? Använd då citat och/eller tryck. I vårt verktyg har vi alla möjliga citat för bröllop, semester, familj och kärlek. Vi har också tillräckligt med fina tryck i vårt verktyg för att ge din Instawall den där extra touchen! Om du vill göra din Instawall riktigt personlig kan du också använda foton av handskrivna anteckningar eller sandtexter. Var kreativ!

Familie quotes

Quotes in je fotocollage

5. Skapa din berättelse

Förutom citaten och dina egna foton är det också roligt att lägga till stämningsfulla bilder i ditt collage, t.ex. vackra växter, skylines, djur och texturer. På så sätt skapar du mer lugn och ro och det kan komplettera din "berättelse".

Sfeerbeelden en foto's

6. Klipp och beskär

Chansen är stor att du hittar en hel del porträtt- och landskapsbilder i ditt album. Om du använder dessa foton i din Instawall kommer verktyget alltid att ta tag i mitten av ditt foto. Detta kan ibland resultera i galna skärningar, såsom "avhuggna" huvuden eller fotlösa ben. Men oroa dig inte! I verktyget kan du använda alternativet "beskär foto" för att definiera din egen fyrkantiga ram. Inga fler halvansikten på väggen!

Bijsnijden foto Instawall

7. Fräsch eller cool

I Instawall-verktyget arbetar vi med 2 olika rutnätsfärger: vitt och svart. Vitt ger ofta en mer lugn och fräsch effekt, medan svart har en mer robust look. Du kan också välja olika konturer: tjock, normal eller ingen kontur. Har du många kontrasterande bilder? Då är inget rutnät väldigt snyggt om du vill ha en ren, lite modernare Instawall.

Zwart, wit of geen grid voor je collage

8. Håll dig till dig själv!

Naturligtvis är det viktigaste att göra en Instawall-skapelse som DU gillar! Du kan alltid ta en titt på vår lookbook för inspiration, eller på vår Facebook, Pinterest eller Instagram. Se till att det passar dig och att du är nöjd med det.

Lycka till och ha kul med att designa din Instawall! Vi är väldigt nyfikna på att se resultatet. Dela din skapelse med oss genom att använda #myinstawall på Instagram eller mejla den till info@instawall.nl 🤩