6 tips: zo fotografeer je met je telefoon

6 tips: så här fotograferar du med din telefon

Att fånga vackra ögonblick knivskarpt är vad vi vill. Men visste du att du inte alls behöver en professionell kamera? Det räcker med din telefon. Med dessa 6 tips för telefonfotografering kan du ta de vackraste bilderna!

1. Rengör linsen

Du kanske inte säger det, men det här är det viktigaste steget. Rengör din telefons lins! När du använder telefonen mycket blir linsen snabbt smutsig, vilket kan orsaka suddiga fläckar i bilderna.

Fotografie tips iPhone

2. Stäng av blixten

Blixten på din telefon är mer som en ficklampa. Blixten når inte längre än några meter. Det ger överexponering, röda ögon och bleka ansikten. Stäng därför av blixten!

3. Zooma in med fötterna

Att zooma in på din telefon är en no go. Det beror på att du zoomar digitalt och det går ut över fotokvaliteten. Försök att ta några steg framåt eller inta rätt position för att få det perfekta fotot. Kan du inte göra det? Ta då fotot lika bra utan zoom, du kan alltid beskära fotot senare.

Voeten foto

4. Se till att du har bra ljus

Var uppmärksam på ljuset när du tar din bild. Ställ dig själv följande frågor: Skapar ljuset hårda skuggor? Är bilden inte överexponerad eller för mörk?

Du kan själv ställa in exponeringen för fotot genom att trycka på skärmen, vilket också fokuserar fotot.

Belichting iPhone

Ställ in exponeringen själv.

5. Använd ett rutnät

Den sneda horisonten, ett irritationsmoment för många. Du kan enkelt undvika det genom att aktivera rutnätet i dina kamerainställningar. Med rutnätet kan du också tillämpa tredjedelsregeln. Om du tillämpar den blir dina bilder mer intressanta och lugna att titta på.

Raster foto

6. Efterredigera dina foton med en app

Du kan göra dina telefonbilder ännu bättre med några få redigeringar. Lägg till lite mer ljus, lite kontrast och bilden är Instagram-värdig. Kolla in våra favoritappar.

Föredrar du redigering med ett klick? Då kan du använda en förinställning. Du kan göra dem själv eller köpa dem. Tänk bara på att dina foton ofta är lite annorlunda, så du kommer att behöva göra några mindre justeringar efter att du har använt en förinställning.

Filter iPhone

Flip Flop Wanderers kan du köpa förinställningar för "resor".

Vill du komma igång med telefonfotografering? Vi är nyfikna!

Dela med dig av ditt sommarögonblick med #SummerOnTheWall och få 5 chanser att vinna ett presentkort på Instawall! Du kan delta fram till den 16 augusti.