5 tips om jouw vakantiefoto’s geordend te bewaren

5 tips för att hålla ordning på dina semesterbilder

Att sortera dina semesterbilder kan vara ganska jobbigt, men med de här tipsen kommer du att klara det galant och dina bilder kommer att vara organiserade på nolltid!

Tips 1 | Vänta inte tills du kommer hem

Gör dina val när du är på språng i sommar. Bläddra igenom dina bilder medan du är på semester och radera det du kan. Har du tagit tio bilder samtidigt? Var kritisk och behåll bara dina favoriter. Ett bra tillfälle att rensa bland bilderna är under resan, när du ändå måste sitta still. Det sparar mycket tid i slutet av semestern och ger en prydlig telefon.

Foto MacBook

Tips 2 | Att dela är att bry sig

Ska du åka på semester med en grupp? Använd dig av fotodelning på din iPhone. Ett enkelt sätt att låta alla dela foton direkt utan att kvaliteten försämras (t.ex. via Whatsapp). Läs här exakt hur du gör. Även med AirDrop förblir kvaliteten på dina foton intakt.

Sharing is caring vakantiefoto's

Tips 3 | Planera upp det

Skapa album med dina favoritbilder på din telefon. I slutet av din semester kommer du att ha gjort ditt val. Det som kan hjälpa dig att hantera dina foton effektivt är att skapa en "fortfarande fungerande" och en "redigerad" mapp. Du kan enkelt redigera på din telefon, till exempel med hjälp av dessa appar.

Ett annat tips är att skapa mappar för ett specifikt fotoprojekt. Till exempel separata mappar för en fotobok eller Instawall

Map it out foto

Tips 4 | Använd telefonen för inledande redigering

Vill du ge några foton en uppgradering? Använd då de verktyg som redan finns på din iPhone eller smartphone för den första redigeringen. Inställningar som kontrast, exponering, rätning och mättnad finns i kamerarullen. Fördelen med detta är att du inte kommer att ha fotot i din telefon två gånger (redigerat och oredigerat).

Foto maken met mobiel

Tips 5 | Fan din favorit

Har du samlat alla dina favoriter? Det kommer säkert att finnas fantastiska bilder som du vill visa upp för dina vänner eller lägga upp på sociala medier direkt. Men du kan också gå offline och behålla din favorit för dig själv. Skriv ut den förstora till väggen hemma och skapa ditt eget konstverk.