5 fotoprojecten voor deze zomer

5 fotoprojekt för sommaren

Har du någonsin påbörjat ett fotoprojekt på sommaren? Vi har listat de 5 roligaste fotoprojekten för dig.

Vakantie foto's

Vissa kan göras på bara en dag, så ta med dig kameran, ta de bästa bilderna och delta i vår tävling! Du kan läsa mer längst ner i den här artikeln.

Instawall poster

#1 | Fotografera samma plats


Samma plats, en annan dag! Har du en favoritplats, som stranden eller en närliggande sjö? Fotografera den! I vårt fall är utsikten från bron nära kontoret vår favoritplats och vi har fotograferat den olika dagar.

Tips: Utmana dig själv att gå till samma plats vid olika tillfällen och försök att upptäcka något nytt varje gång.

Zomer foto's stijger

#2 | Fotografera ett tema

Samma sak, annan plats. Älskar du gamla dörrar, solnedgångar eller andra föremål? Välj ett ämne eller tema och fotografera det i olika miljöer.

Tips: Varva! Låt någon sitta eller dansa på en höjd, så att du får olika bilder av samma objekt, men ändå berättar en annan historia.

#3 | Fånga dina fötter

Förvandla dina egna fötter till ett fotoprojekt på sommaren. De tar dig trots allt till din destination, så fånga dina fötter! Ta bilder på vackra kakelplattor eller på stranden. Om du gör det ett tag kommer du att märka att fotot verkligen säger en hel del om var du har varit.

Tips: På Instagram kan du kolla in bilderna från #frånvaristand eller kontot @ihavethisthingwithfloors. På så sätt kan du direkt se enhetligheten i bilderna.

Vakantie foto voeten

#4 | På språng

Fokusera på resan snarare än på målet. Skapa ditt eget fotoprojekt för sommaren och bli medveten om vad du ser längs vägen. Stanna till vid ett vackert landskap eller en gullig by och ta några ögonblicksbilder. Det gör resan roligare och skapar kreativa bilder. Detta "on-the-go"-fotoprojekt kan göras under resan, men också som ett endagsfotoprojekt! Gör till exempel en rapport över hela dagen.

Tips: Det här projektet är extra roligt att göra tillsammans med barn: Läs mer i vår blogg 'Fotoprojekt med barn'.

Vakantie foto's Instawall

#5 | Fotografera känslor

Tänk bortom familjefoton och solnedgångar. Zooma in & välj känsla. Tänk på vattnet i poolen, sanden mellan tårna, en närbild av solbränd hud eller den där utsökta vinflaskan.


Försök att fotografera bara en del av någon. På så sätt förmedlar du inte bara känslan, du skapar också omedelbara detaljbilder, lugna bilder, som gör sig särskilt bra i en Instawall. Detaljer som du fotograferar kommer att smälta in bland andra bilder i Instawall.

Delta och vinn!

Vill du komma igång? Vi är nyfikna, dela dina bilder på Instagram eller Facebook med #SummerOnTheWall och få chansen att vinna en Instawall med dina bästa bilder.