På Instawall har vi hållbarhet som ett kärnvärde, inte bara för att fånga vackra minnen utan också för att bidra till en grönare planet. Här är några viktiga aspekter av vår hållbara strategi:

Utskrifter på begäran

Våra utskrifter produceras på begäran, vilket innebär att vi inte skapar onödiga lager. Det minimerar avfallet och minskar miljöpåverkan eftersom vi bara producerar det som behövs, när det behövs. On-demand produktion är hållbar produktion. På Instawall tillverkar vi allt själva i Gronau. Vi gör det exakt i storlek och enligt de kvantiteter som vår kund kräver.

Våra UV-bläck är biologiskt nedbrytbara

Vi använder bläck som är biologiskt nedbrytbara, vilket avsevärt minskar belastningen på miljön. Våra färger är därför märkta med Greenguard-certifikatet. Dessa bläck bevarar livskraften i dina minnen samtidigt som de är snälla mot jorden.

Tyska material

Vårt engagemang för hållbarhet börjar med valet av material. Vi väljer noggrant ut högkvalitativa tyska material som inte bara garanterar högsta kvalitet utan också uppfyller strikta miljöstandarder.

Hållbart producerad med solpaneler

Våra produktionsprocesser drivs av solenergi. Genom att använda solpaneler minskar vi vårt koldioxidavtryck och strävar efter att använda energi på ett ansvarsfullt sätt när vi skapar dina unika väggdekorationer.


FSC-trä för träramar

För våra träramar använder vi FSC-certifierat trä. Det innebär att träet kommer från ansvarsfullt förvaltade skogar, vilket säkerställer bevarande av biologisk mångfald och respekt för lokala samhällen.


På Instawall går hållbarhet hand i hand med att fånga dina värdefulla ögonblick. Vi strävar efter att ha en positiv inverkan på både ditt boende och världen omkring oss. Tillsammans kan vi skapa en grönare framtid, ett vackert minne i taget.